Motorola terug

Op 4 december kwam ik erachter dat mijn telefoon geen geluid meer maakte. Lekker rustig zul je zeggen, maar lastig als je wordt gebeld. Gelukkig was de garantietermijn nog niet verlopen. De verkoper stuurde hem naar een reparatie afdeling en zei dat ik hem 3 weken kwijt zou zijn.

Vandaag is hij weer terug, hoera!!!

December

December is de tiende maand volgens de Romeinen. Hoe de laatste twee maanden van het jaar heetten weet ik niet. Ooit heb ik gehoord dat die geen na hadden en ze begonnen in Maart met het nieuwe jaar.

Windenergie

Wat levert een windmolen op per jaar en wat kost het om zo’n apparaat te bouwen?

Ik ben erg ben benieuwd naar return of investment. Dit bedoel ik eigenlijk in twee opzichten zowel qua geld als qua co2 uitstoot.

Kilometerheffing

Files bestrijden door filerijders financieel te pakken. Het klinkt als een goede oplossing. Toch vraag ik me af wie hier nu echt voor betaalt.

Zou een vrachtwagenchauffeur op een ander tijdstip kunnen rijden? Waarschijnlijk niet en zijn werkgever zal meer kosten krijgen die deze weer doorberekent aan de consument. Effect op het verkeer is nihil.

Zouden leaserijders zich anders gaan gedragen. Het is mij nooit duidelijk geworden waarom het privégebruik nooit slechts met één vast bedrag belast wordt. Waarom niet iets betalen per kilometer. Nu betaal je als leaserijders zoveel belasting dat je eigenlijk wel gedwongen wordt om veel kilometers te maken. Stel je betaalt € 300 per maand aan bijtelling dan lijk je wel gek als je de auto laat staan. Nee je moet zoveel mogelijk rijden anders heb je het gevoel dat je het er niet uithaalt.

Verder vraag ik me of de leaserijders de kilometerheffing zelf gaan betalen of hun werkgever. In het geval van de werkgever dan levert het niks op en zullen de extra kosten uiteindelijk bij de consument komen.

Dan blijft de autobezitter over die zelf rijdt. In hoeverre heeft de forens een keuze. De enige groep die je mogelijk wel treft zijn de niet werkenden. Die zullen een traject misschien mijden. Maar een doktersbezoek is voor hen ook geen reden om niet in de spits te rijden.

Het effect van de maatregel zal in mijn ogen minimaal zijn, maar wat zijn de kosten van dit geweldige idee?